Gekozen als Marketingboek van 2022

Sterk Digitaal Merk

Waarom merkbouwen ineens bovenaan de agenda van CMO’s staat. 

Digitale marketing richtte zich lang op kliks en data. Merkbouwen leek weggegooid geld. Ineens staan merken bovenaan de agenda van CMO’s. Wat is er gebeurd en wat kun jij hiervan leren? Hoe wordt je merk succesvol in het digitale tijdperk? Wat moet je anders doen? Wat juist niet?

Ingmar de Lange is merkstrateeg, hij is gespecialiseerd in merkbouwen in het digitale tijdperk. Op 4 oktober 2022 verscheen zijn boek Sterk Digitaal Merk bij Van Duuren Management. Een maand later werd het gekozen als Marketingboek van 2022 door de PIM Marketing Literatuurprijs!  

Inmiddels is de tweede druk van Sterk Digitaal Merk verkrijgbaar in een unieke groene versie. Deze kun je hier bestellen.

Actueel

De PIM Marketing Literatuurprijs schrijft over Sterk Digitaal Merk:

"De jury prijst Ingmar om zijn dappere persoonlijke stellingname, de durf om zijn goed onderbouwde visie te delen en de heldere vertaalslag van strategisch merkdenken naar het digitale domein. De kracht van dit boek is gelegen in de behandeling van veel onderwerpen waar marketeers nu mee worstelen, zoals branding in relatie tot Artificial Intelligence, Big data, growth marketing en performance marketing. En dat alles in een zeer toegankelijke schrijfstijl. ’Sterk Digitaal Merk’ is zowel een must read voor alle marketeers als voor ervaren brand managers."

“Must read voor iedere commercieel professional”
Lees deze recensie op Managementboek.nl

Lees ook het nieuws op MarketingfactsAdformatie en MarketingTribune.
Of bekijk Sterk Digitaal Merk op MarketingfactsAdformatieManagementboek, nog een keer ManagementboekEURIBNamaramaZIGT PodcastBoekenhelden en deSpreker.nl.

Sterk Digitaal Merk is er ook als In-company Clinic.

Fris en compleet

Een hapklare kennisknal.

Ingmar heeft alles wat hij weet over merkbouwen in het digitale tijdperk in dit  boek gezet! Het is daardoor verrassend compleet: met maar liefst 336 pagina's en 53 modellen behandelt hij alle onderwerpen die vandaag belangrijk zijn voor merkbouwers.

Geen zorg: dat gebeurt lekker toegankelijk, want het boek heeft een frisse opzet. Het leuke is dat je het niet van A tot Z hoeft te lezen, het is geschreven als een blog. Ieder hoofdstuk is los te lezen, zodat je direct kunt beginnen met de inzichten die jij belangrijk vindt.

Vol antwoorden

Je krijgt antwoord op deze vragen. En meer :)


Wat zijn de regels voor merkbouwen in een digitale tijd?

Hoe mix je klassieke principes met nieuwe technieken?

Hoe ver moet je gaan in Performance Marketing?

Zijn Google en Amazon een bedreiging voor merken?

Wat doen polarisatie, AI en framing met je merk?

Hoe deel je je verhaal? Hoe beïnvloed je gedrag?

Wat is de financiële waarde van je merk?

Makkelijk leesbaar

Sterk Digitaal Merk is handig opgezet.

De belangrijke punten zijn op iedere pagina van het boek duidelijk uitgelicht. Zo hoef je niet eens alles door te lezen, als je druk bent of daar gewoon geen zin in hebt. Doorbladeren werkt ook prima :).

Elk hoofdstuk sluit af met praktische vragen. Zo kun jij direct zelf met de principes aan de slag! Plus: alle inhoud is onderbouwd met een uitgebreide lijst van bronnen. Deze staan in een handig online overzicht. Je kunt direct doorklikken naar meer informatie.

Kortom: dit boek geeft een fikse boost aan jouw merktalent!

Bestellen?

Je kunt Sterk Digitaal Merk hier kopen.

Dan heb je snel een voorsprong op je collega's!

Koop Sterk Digitaal Merk bij Managementboek.

Koop Sterk Digitaal Merk bij Bol.com.

Clinic

Sterk Digitaal Merk is er ook als In-Company Clinic

Er is een lezing van 1 uur. Of een workshop van 4 uur of een dag. Zo wordt jouw hele team snel vertrouwd met de principes uit het boek: hoe bouw je een merk in het digitale tijdperk?

Voor de workshops kan gebruik worden gemaakt van een interactieve brainstorm-module. De Merkmodule bevat een brede variëteit aan interactieve methodieken. Ze pakken merkvraagstukken snel en inhoudelijk op, op een intuïtieve wijze.

Ingmar

Ingmar is merkstrateeg, hij is sterk in merkbouwen in het digitale tijdperk.

Hij hielp meer dan 100 merken met hun strategie: bekend en onbekend, B2B en B2C, goede doelen en consumentenmerken, frisse startups en gevestigde reuzen.

Zijn visie deelt hij op Frislicht en zijn praktische tips op Het Bureau voor Merkstrategie. Een deel van dit boek is gebaseerd op de blogs die hij daar publiceerde.

Hij doceert op de belangrijke marketingopleidingen, zoals EURIB, Beeckestijn, NIMA en Nyenrode.

Ingmar woont en werkt in Amsterdam.

Mountview

Ingmar is oprichter van Mountview.

Mountview is een toonaangevend bureau voor merkstrategie. Het is in 2003 opgericht. Sindsdien hebben we voor meer dan 80 merken gewerkt, A-merken, startups, B2B's en goede doelen. Mountview hielp tientallen bureaus. Hierdoor is een unieke mix van inzichten opgedaan.

Contact

Ingmar inhuren als merkstrateeg? Of als spreker?

  •